Eesti Vabariigi President on Eesti riigipea.

Eesti Vabariigi Presidendil on palju kohustusi, mis kõik on ilusasti loetletud meie Põhiseaduses. Lisaks võimekusele täita põhiseaduslikke kohustusi, ootavad Eesti kodanikud temalt väärikat käitumist nii ametiaalaselt kui ka eraelus.

Võttes arvesse kujunenud olukorda, kus  Eesti Vabariigi Presidendi institutsiooni usaldusväärsus on äärmiselt madal, on oluline, et valides uut Riigipead, ei võtaks Riigikogu või Valimiskogu poliitilisi riske ja ei korraldaks valimistest  palagani. Kutsume Presidendi valijaid olema üle igapäevastest poliitilistest kemplemistest.

Erakond Eestimaa Rohelised juhatus teeb ettepaneku valida Eesti Vabariigi Presidendiks praegune Riigikontrolör Alar Karis. Alar Karis pole olnud ühegi erakonna liige. Ta on näidanud ennast võimeka teadlasena ja haridusjuhina. Riigikontrollis töötades  pole ta kartnud konfrontatsiooni teiste riigiasutustega, millega on tõestanud oma sõltumatust. Ta on suutnud olla diplomaatiline ja väärikas tippjuht nii Eesti Maaülikoolis, Tartu Ülikoolis kui ka Riigikontrollis.

Alar Karise elukogemus ja isiklik eeskuju teevad temast väärika Eesti Vabariigi Presidendi.

Aleksander Laane
Juhatuse esimees
Erakond Eestimaa Rohelised
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Mob..5026816

Olev-Andres Tinn