Lugupeetud Eesti Vabariigi Riigikogu liikmed

Eestile uue riigipea valimine on ebaõnnestunud nii Riigikogus kui ka Valimiskogus. Rohelised on seisukohal, et kõik Eesti kodanikud võiksid tulevikus valida Eestile presidenti. Samas on vaja valida president lähiajal lähtuvalt hetkel kehtivatest seadustest.

31.05.2016 me palusime Riigikogu liikmetelt alljärgnevat: "Võttes arvesse kujunenud olukorda, kus  Eesti Vabariigi Presidendi institutsiooni usaldusväärsus on äärmiselt madal, on oluline, et valides uut Riigipead, ei võtaks Riigikogu või Valimiskogu poliitilisi riske ja ei korraldaks valimistest  palagani. Kutsume Presidendi valijaid olema üle igapäevastest poliitilistest kemplemistest."

Head Riigikogu liikmed, me palume teil veelkord tõsiselt kaaluda Roheliste poolt pakutud kandidaati - Alar Karist. Alar Karis ei ole seotud Rohelise Erakonnaga ja pole ise avaldanud soovi kandideerida presidendiks. Samas me usume, et kui väärikat Eesti kodanikku paluda täita isamaalist kohust, siis ta võib enda ülesseadmisega nõustuda.
Alar Karis on näidanud ennast võimeka teadlasena ja haridusjuhina. Riigikontrollis töötades  pole ta kartnud konfrontatsiooni teiste riigiasutustega, millega on tõestanud oma sõltumatust. Ta on suutnud olla diplomaatiline ja väärikas tippjuht nii Eesti Maaülikoolis, Tartu Ülikoolis kui ka Riigikontrollis.

26.03.2013 võttis Riigikogu vastu otsuse, millega nimetati riigikontrolöri ametisse Alar Karis. Poolt hääletas 76 Riigikogu liiget. Loodetavasti leiab tänane Riigikogu üksmeele, et valida Alar Karis Eesti Presidendiks.

Lugupidamisega,

Aleksander Laane
Juhatuse esimees
Erakond Eestimaa Rohelised
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Mob. 5026816